Sunday, March 12, 2006

Klara färdiga ...gå

Nu är det bara gå som gäller för vår lille fnutt. Helst ska han gå själv också, utan stöd. Han har gått runt tjugo steg helst själv idag. Så duktig är han! Sen så har han roat sig med att sträcka ut tungan flera gånger på raken, saliven rinnandes nerför hakan. Vi har börjat att ge barnmat som är från ettårsåldern nu. Ikväll fick han Spaghetti Carbonara som slank ner med en glupande aptit.

Vi kom iväg på brorsans födelsedagsmiddag igår. Det var jättetrevligt och maten var suveränt god. Mamma hade lagat jordärtskockssoppa som förrätt, till den var det parmaskinkschips. Hon hade lagt parmaskinka på bakplåtspapper i ugnen (150 grader) i ca tio, femton minuter. Det var skitgott! Ska prova att göra det själv nångång.

Nu hör jag ilskna "GA GAG GA GAG" från golvet. Uppenbarligen är det nåt som Elias inte är nöjd med. Detta började han med igår, vid maten. Då var förmodligen problemet att maten inte kom tillräckligt snabbt till munnen. Japp, när nåt inte behagar den lille fnutten så låter han oss höra "GA GA GAG GAG GAG", och så ser han otroligt förbannad ut. Det kommer nya små saker hela tiden. Han har pratat en hel del idag och det börjar komma nya läten, inte bara ga ga ljud längre. Vet ej sjutton vad han säger, men det kommer väl, antar jag.

No comments: