Sunday, February 05, 2006

Duktig pojke

Elias är så duktig! Han har nu lärt sig att sätta sig själv från att ha krupit omkring på golvet. Han drar sig först upp halvt på alla fyra, sen lutar han sig snett bakåt och sätter sig upp. Först såg vi inte hur han gjorde. Ena sekunden kröp han omkring och sedan helt plötsligt så satt han där. Fantastiskt! Han har dessutom lärt sig att äta smörgåsrån själv, typ, för ibland bankas de sönder och hamnar på golvet. Men förut pulveriserade han hela kexet genom att banka med det. Ibland lyckas han även med att dricka vatten ur pipmuggen själv. Men är det för lite vatten i så går det mindre bra. Han förstår inte alltid att han måste luta sig lite bakåt, eller tippa muggen lite för att vattnet ska nå fram till munnen.

Idag har vi varit hos syrran för att titta på hennes nymålade sovrum och den nya sängen. Det blev verkligen jättefint! Olivgröna väggar och sängram i ek. Nästa projekt är tydligen att möblera om i vardagsrummet. Mamma har också planer på renovering och ommålning. Hon ska fixa till i arbetsrummet.

Vi skulle behöva fixa lite här hemma också. Först och främst skulle vi behöva få ordning på alla sladdar som ligger som trasselsuddar överallt. Om inte annat så för Elias skull. Sen så börjar det väl bli dags att tänka på att barnsäkra mera. Ska ringa till fastighetsskötaren så att vi får barnsäkrat på lådor och skåpdörrar. Ja, det är mycket man måste tänka på när man har en liten parvel hemma.

Men nu har den lilla busungen tröttnat på att mamma bloggar, så det är väl bäst att avrunda för den här gången. Han vill väl leka lite. Hans vilja är min lag.........ibland.

No comments: