Sunday, January 29, 2006

Ljud och oljud

Den här helgen har det varit mycket gnäll från våran lilla plutt. Badandet på babysimmet i lördags gick bra.......så länge han befann sig i vattnet, men vid på- och avklädning var det tydligen en hel del skrik och skrän enligt rapport från Daddy Fool. Jag hade turen att få bada med plutten den här lördagen. I vanliga fall brukar faktiskt ombytandet gå ganska smärtfritt oljudsmässigt.

Det har dock inte bara varit gnällljud från honom den här helgen, det börjar komma en del andra ljud också. Vanligast har nog varit ga, gä och emellanåt har det hoppat in ett ma. När han inte har fått som han velat, till exempel stå upp i exakt den sekunden han har tänkt sig, så har det även kommit fram höga avgrundsvrål och sura miner. Han kniper ihop ögonen, lutar sig demonstrativt bakåt med hela kroppen och så kommer det där öronbedövande tjutet. Har man otur så har man sitt öra i närheten av hans mun just då och sen tjuter det hejvilt i ens huvud ett tag. Kanske dags att skaffa öronproppar??

Söndag förmiddag, vad ska man hitta på att göra idag då? Tja, vi har ju det här nödvändigt trista med räkningar förstås. Borde kanske göra det snart så man har det överstökat. Sedan borde vi dammsuga bort allt grus som kommer in i lägenheten med skor och barnvagn och sedan sprids i alla rummen. Borde även panta tomflaskor, gå till åtevinningsrummet med glas och tidningar och gå till affären och handla. Alltid en massa man borde göra...suck. Känner mig inte direkt på humör att göra någonting. Ska ta mig en kopp kaffe så får vi se om jag piggnar till en aning.

No comments: