Friday, February 20, 2009

Solo i lyan

Nu är jag helt ensam i lägenheten. Elias och DaddyFool har åkt iväg till Elias farmor och farfar i Fagersta och de kommer inte hem förrän på söndag kväll. Det känns lite tyst och tomt men samtidigt lite skönt. Har precis tagit mig ett bad och en dusch....i lugn och ro. Ingen Elias som kommer springande och ropar: "mamma, får jag också baaada?"
Han var hemma med mig idag. Personalen på dagis är sjuka så vi tänkte att vi kunde avlasta vikarierna lite. Det har varit en lugn och skön dag. Vi var ute en sväng till parkleken Skånegläntan innan lunch. Elias avslutade med att gunga på gungbrädan. En liten kille i hans ålder och hans mamma befann sig i samma del av parken och Elias försökte gång på gång att försöka få pojkens uppmärksamhet. Till slut tog han mig i handen och gick fram till killen och frågade om han ville gunga med honom. Svaret kom omedelbart: Jaaaa - och så sprang de tu iväg till gungbrädan i full fart. Vi mammor satt och småpratade lite sen lyckades vi med nöd och näppe få med oss de små till respektive hem för att äta lunch.

Elias verkar inte vara bortkommen direkt. Igår gick vi in i en lampaffär och han valde ut en lampa som han ska ha på väggen vid sängen. Sen gick vi fram till kassan. Innan jag hann tala om för expediten vad vi skulle ha så hörde jag hans lilla stämma bredvid mig: "Jag vill ha den där lampan med Nalle Puh, Nasse, Ior och Tiger". De tre expediterna log stort mot min lille kavate grabb. Nu fanns det ju två lampor med Nalle Puh och gänget på, men då gick han resolut fram till lamporna och pekade ut exakt vilken han menade och expediten gick genast till lagret och hämtade rätt lampa. Jag ska försöka att måla över hans kritkludd som han lyckades få till på väggen vid sängen och sen ska jag skruva upp lampan tills han kommer hem. Kanske underlättar ev framtida pott- eller toabesök på nätterna för än så länge har det inte hänt nåt på den fronten.

Nästa eller nästnästa vecka är det förmodligen dags för Elias att börja på storbarnsavdelning äntligen. Men tyvärr blir det inte på den avdelning vi trodde. Det har blivit lediga platser på avdelningen en trappa upp (Stjärnan). Skulle han vänta tills ledig plats finns på någon av avdelningarna där nere så skulle han inte
kunna flytta förrän efter sommaren och det känns som att det är för lång tid tills dess. Det har varit svårt val men vi har bestämt oss för att pröva. Han kommer att flytta tillsammans med en tjej från Rävänglarna (avdelningen där han är nu) men det är inte nån av dom som han brukar umgås med. Hans flicka Iris (han kallar henne så) kommer nog att börja på en av avdelningarna där nere (Grisarna eller Björnarna). Vi får hoppas att han kommer att hitta nya kompisar på Stjärnan och/eller att de ibland
låter honom leka på stora gården med sina gamla kompisar. Detta är nämligen ännu en nackdel; Avdelningarna Månen och Stjärnan har en mindre gård intill den stora gården. Inte alls lika stor och mysig som den andra gården. Nåväl, vi håller tummarna för att det blir bra. Om inte så får vi tag i eventuella problem och lösa dem om de kommer.

Nu är det dags för gräsänkan att laga lite mat och äta i min ensamhet.

P.s Jag vann nyss auktionen om Nalle Puh gardinen till Elias på Tradera!!! Den matchar hans sänglampa dessutom!

2 comments:

Åsa said...

snart är jag också "gräsänka" - faast med barn - Pappa V åker till solens rike och mamma o pappa flyger hem idag.

Erika said...

Till solens rike minsann, låter inte helt fel. Att ni inte kunde få följa med....!!!! :)
Jag ska till mamma på middag ikväll. Sanna, Palle och Jocke kommer också dit. Ska bli trevligt.