Wednesday, June 17, 2009

Magsjuka och utveckling

Elias är hemma från dagis. Han började nämligen gårdagen med att säga att han hade ont i magen. Strax efter att DaddyFool gått utanför dörren så kräktes han....i vår säng. Blev orolig eftersom vi fått information från dagis att de haft ett fall av Campylobacterinfektion (magsjuka). Som tur var så kom DaddyFool tillbaka för han hade glömt något och då hjälptes vi åt att ta hand om stackars Elias som kräktes på nytt och samtidigt sanera de ställen som var nerspydda. Kan tala om att tvättmaskinen gick hela dagen igår. DaddyFool gick till apoteket och handlade handskar, desinfektionsmedel och Resorb (för att motverka uttorkning). När Daddy Fool åkt till jobbet gick Elias, Marcus och jag till vårdcentralen där vi fick remiss och provtagningsmaterial (för avföringsprover). Campylobacterinfektion står tydligen under smittskyddslagen och man måste anmäla detta, så prover måste tas för att se om det är det. Läkaren sa att om det är det så kan det ta flera veckor innan man blir helt frisk. Nu är prover tagna och jag tänkte ringa på fredag och höra om de fått svar. Annars ringer jag efter helgen. Men troligen är det inte så farligt för nu idag mår han som en prins. Pigg och alert. Han har inte haft någon diarré heller, snarare tvärtom. Han mådde illa halva dagen igår, sen blev det bra. Fick i sig både mat och dryck när vi kom hem från vårdcentralen. Som vanligt när han varit magsjuk.

Idag har Elias skrivit sitt namn på sin skrivtavla. Han skrev i allafall ELAS, missade bara i:et. Men det hjälpte jag honom att få dit. Nu vill han dock inte skriva sitt namn mera för nu är han fullt upptagen med att rita båtar. Marcus ligger i sitt babygym och sover. Ganska idylliskt än så länge (ta i trä)!




Vi var på bröllop i lördags. En barndomsvän till DaddyFool gifte sig. Trots regnväder så var det ett riktigt vackert bröllop. De hade tur för det var regnuppehåll när de kom ut ur kyrkan i allafall. Där kastades det ris på brudparet, Elias hjälpte glatt till. Marcus var också med på vigselakten i kyrkan. Jag satt längst bak och ammade honom....såklart. Sen blev han tröttgnällig så Elias, Marcus och farmor gick ut på en promenad och då somnade han i vagnen. Brudparet blev hämtade med häst och vagn. Elias sa att hästen hette Lukas och mycket riktigt, när han frågade flickan vad hästen hette så svarade hon: Lukas. Gissa om Elias blev lycklig! Sen skjutsade farmor oss till herrgården där festen skulle vara och sen åkte hon och pojkarna hem. Det var jättekul att komma iväg på fest en stund. Hade lite problem med att jag blev väldigt öm i brösten av all mjölk som samlades, det var inte så lätt att mjölka ur för hand heller. När vi kom tillbaka på kvällen så använde jag mjölkpumpen och lyckades få ur närmare tre deciliter! Elias hade haft det bra, han hade blivit så trött på kvällen att han somnade ovaggad i soffan. Marcus var tröttgnällig, somnade i tio-minutersintervaller.

En rolig sak som hände på tillbakavägen: Marcus skrattade för första gången. Han riktigt gurglade av skratt. Det har inte hänt igen efter detta, inte lika mycket i allafall. Tågresorna gick riktigt bra. Mycket tack vare att vi slapp släpa på vagn och bilstolar. Farmor och farfar hade skaffat bilstolar till bägge pojkarna och dessutom en liggvagn till Marcus. DaddyFool hade lagt "Emil i lönneberga" i sin i-Pod. Det fick Elias lite upptagen ett tag. Smart drag!










P.s Elias satt nyss och plinkade på en gitarr och sjöng: "Bin e bra. Bin är bra, bipojkar är så vackra lalalalala" (ungefär...till saken hör att vi precis kollat på Bee movie). En blivande kompositör?!

2 comments:

Åsa said...

Det där med hästen Lukas tyckte jag var kul! Smart kille, Elias.
Jag hoppas att Elias är bättre snart och att ingen av er andra blir smittade.

Erika said...

Han är redan bättre. Vi ska ringa till dagis och se om han får komma dit imorgon. Mått som vanligt sen igår e.m.