Friday, January 15, 2010

Nya framsteg

Marcus favoritsysselsättning nu är att ställa sig upp. Han håller i sin leksakslåda, mamma, pappa, sängkant mm mm. När han väl står upp så vill han gärna släppa ena handen också. Speciellt när han håller mamma eller pappa i händerna, då drar han sig loss med ena handen. Det är lite läskigt för man vill ju inte att han ska ramla och vrida om armen. Ibland, när han står i sin säng, då släpper han båda händerna och står och lutar sig mot spjälorna. Kanske snart dags att sänka ner sängbotten ytterligare ett steg?!

Jag kommer ihåg när Elias stod i sängen, precis efter att han lärt sig det, han stod och hoppade glatt i sängen. Plötsligt slog han i munnen i sängkanten och den där lilla strängen under överläppen brast. Oj vad det blödde!

Igår kom jag på en rolig sak som Elias gjorde när vi åkte tåg hem från farmor och farfar efter nyår. Plötsligt började han att sjunga: "Åååå åka Fagerstatåg. Jag är en looser baby, jag har inget körkort". Detta roade han sig med att sjunga flera gånger. Han kanske borde göra en duett med Markoolio? Hahahaha.

Nu har grabbarna K fått dos nummer två av svininfluensavaccinet. Det gick bra och ingen av dem blev dåliga efteråt. Elias var lite nojig inför sprutan dock så han gnällde lite när han fick den, men det gick snabbt över. Nu är han lite öm vid insticksstället men det blir bättre och bättre. Han fick en dinosaurietatuering efteråt och den satte vi fast på andra armen när vi kom hem.

Man märker att Elias är i frågeåldern nu. "Mamma, varför har man rör i kroppen" (vi har förklarat att man har rör med blod i kroppen. Nu har vi även talat om att de heter ådror)? "Varför behöver kroppen näring?" "Har man ådror i huvudet?"
Ja, det är frågor hela tiden nästan. Kul, men lite påfrestande ibland.

Marcus nattningsprocess går väl sådär. Han skriker inte riktigt lika länge nu i allafall. Ibland tar nattningen inte mer än 15-20 minuter. Det är väldigt olika hur länge han sover. Ibland kan han sova ett par timmar innan han vaknar igen. Men ibland vaknar han efter 20 minuter igen. Det kan bli att vi får gå in ett par, tre gånger under kvällen för att få honom att somna om. Iblant tar vi upp honom en stund, så får han snutta sig till sömns igen.

Ja, det går framåt på många sätt. Jag återkommer med lite bilder när vi tömt kameran och lagt in bilderna i datorn.

1 comment:

Åsa said...

oj vad mycket har hänt sedan vi sågs i början av året, speciellt med Marcus! Vad kul att han reser sig upp redan. Hälsa grabbarna K!