Monday, October 12, 2009

Zombiedagar

Marcus är förkyld. Näsan har runnit (det håller på att gå över nu) och han hostar och hostar. Sömnenmönstret har i och med detta blivit rejält stört. Han har inte kunnat sova som vanligt, utan vaknat med jämna mellanrum och skrikit. Vi har hållt på med koksalt och "snorfiat" (egentligen heter det näsfrida men vi har kallat den "snorfia" ända sen Elias var liten, http://www.nasalprodukter.se/) honom, men han har ändå inte kunnat sova ordenligt. Detta har gjort att våran sömn också blivit förstörd så vi har gått omkring som ett par zombies under några dagar. Nu tror jag att det börjar bli bättre tack och lov.

Elias snörvlar och hostar lite han också, men än så länge ingen fara. Han var ute och orienterade med sin farfar i söndags i Västerhaninge på miniknat, dvs en miniorientering för barn. Det tyckte han var jätteroligt. Inte nog med att han fick springa omkring i skogen, han fick ju även åka pendeltåg och buss och det är ju något som han älskar att göra.

I morse när vi väntade på bussen till dagis så kom buss nummer 43 mot Ruddammen först, men på baksidan av bussen så stod det nummer 44. Det framkallade ett stort garv och så sa han: "Jag tror att bussföraren var trött och glömde ändra".

En gång glömde jag att plinga när vi skulle gå av vid Zinkensdamm så då fick vi gå av på Ansgariegatan och det kommer han ihåg och skrattar åt än i dag, fast det var ett bra tag sen detta hände. Vi har till och med "glömt" att plinga en gång till för att han tyckte att det var så roligt.

Nu sover våra båda gossar (ta i trä!) och DaddyFool tittar på tv, så nu ska jag bara sitta framför datorn och koppla av ett slag innan jag kryper i säng.

No comments: