Monday, March 30, 2009

Snurrigt värre

Jag har varit på mvc idag igen. Hade 130/85 i blodtryck, så det ligger ungefär likadant som förra gången. Barnmorskan passade på att göra ett ultraljud och det visade sig att "bubblan" har snurrat runt igen och ligger nu med rumpan neråt, precis som sin bror! Jag ska därför in till specialistmödravården imorgon bitti och göra ännu ett ultraljud och baserat på resultatet av detta ska vi sen diskutera om det ska bli något vändningsförsök eller inte. Kanske blir ett planerat snitt. Vi får se. Typiskt. Nu när jag hunnit ställa in mig på en vaginal förlossning. Busunge!
Jag har fått lite övningar att göra här hemma idag för att ge honom en chans att vända på sig igen. Jag ska stå på knäna och stödja mig med överkroppen på armarna så att rumpan putar uppåt. Sen ska jag ligga ett tag på höger sida. Då kanske han gör en kullerbytta själv. Håller på att dricka en massa vätska nu för urinblåsan ska vara full när man gör det här.
Håll tummarna allesammans!!!

Elias har varit på fyraårskontroll idag. Han fick testa sin hörsel. Då skulle han sätta ringar på en pinne varje gång han hörde pip i hörlurarna. Det gick utmärkt. Sen kollade de synen. Han började med att imponera barnsköterskan genom att tala om vilka bokstäver det var. Synen var hursomhelst bra. Han ritade en gubbe (efter ett tag. Han ritar ju inte så mycket). Han talade om vilka färger det var på tre pennor, sen fick han räkna pennorna. Det gick hur bra som helst. Slutresultatet var att han är en helt normal och duktig fyraåring. Nu väger han 15,2 kg och är 100,8 cm lång.

2 comments:

Åsa said...

lycka till med vändningsförsöket!

Anonymous said...

Hej Erika!
Vi håller alla tummar och hoppas
att han gör en kullerbytta. Varmt
tack för senast!
Kram från Birgitta o Johan