Friday, March 13, 2009

En liten teaterapa

Idag var jag och mamma och tittade på cykel till Elias. Hon har ju lovat honom en cykel till födelsedagspresent (efter att han påtalat för henne att hans trehjuling har gått sönder och att hon måste köpa en ny åt honom - fräcka pojke)! Det blev en jättetuff liten blå 12" cykel. Hjälm och "pinne" (som man kan hålla i när han ska pröva att cykla själv) ska han också få. Har mätt hans huvudmått så att det blir rätt storlek på hjälmen och vår kloka pojke har nu ett omkretsmått på 52,5 cm. Passade även på att mäta hans fötter och fotmåttet är nu ca 16 cm. Tänkte att jag ska iväg och köpa nya gummistövlar åt honom. Har köpt ett par begagnade på Tradera (såklart). Blev storlek 27. Vet inte om det blir lagom men annars får han väl ha ett par tjockare strumpor i ett tag. Han har storlek 25 i de han har nu och de kanske börjar bli lite för små. Lite svårt det där med skostorlekar.

Han har somnat ganska snabbt nu på kvällarna. Det verkar ta på krafterna att gå på storbarnsavdelning. Idag hade de fredagsunderhållning igen. Det funkar ungefär som roliga timmen i skolan tror jag. Elias var uppe på scenen och sjöng Blinka lilla stjärna igen. Kanske är en blivande stjärna?! Han försökte att få med sig "sin flicka" Iris på scenen, men hon vägrade. Han har redan bestämt att han och hon ska gå i samma skola. Annars verkar det som att han leker mest med en nygammal kompis som heter Ivar. De började samtidigt på Samariten men Ivar flyttade ner till Björnarna tidigare.

Nu börjar all snö att smälta igen. Det är riktigt slaskigt ute. Längtar till våren nu. Det ska bli skönt att slippa pylsa på Elias alla de där kläderna som han har nu. Visserligen har han så smått börja att lära att ta på och av sig själv nu, även om han ofta gnäller att han behöver hjälp av ren lathet. Underlättar ju också när det blir bråttom till toaletten som det blev häromdagen när jag lämnade på dagis. Det gick bra den gången som tur var.

1 comment:

Åsa said...

haha, grabben vet hur han ska få det han vill ha. Lite småfräckt sådär, att kräva en ny cykel av mormor. Charmigt!