Wednesday, February 24, 2010

Skidkungen

Idag har Elias åkt sitt allra första skidlopp. Det var Skåneloppet, ett lopp för barn som de hade i Skånegläntan. När barnen kom i mål fick de diplom och blåbärssoppa. Blåbärssoppan föll väl inte direkt Elias i smaken men han åt en varmkorv och drack festis med god aptit istället. Han var jätteduktig på sina skidor. Höll en riktigt god fart bitvis. Visst ramlade han några gånger, men det var bara att ta sig upp igen och fortsätta. Jag, Daddy Fool och Marcus hejade på hela tiden.

Vi har varit på BVC idag med Marcus. Han är nu 72,5 cm lång och väger 8890 gram. Allt var bara bra med honom. Däremot passade jag på att ta upp med läkaren angående att Elias är så smal. De tog vikt och längd på honom också och han ligger under i bägge kurvorna. Längdkurvan hade stannat till en hel del så de skrev ut kurvorna och uppmande oss att kontakta Sachsska barnmottagningen för att kontrollera om han är glutenintolerant eller inte. Jag berättade för läkaren att det finns i släkten.
Jag ska ringa och boka en tid på barnmottagningen i morgon. Missade telefontiden idag. Vi får hålla tummarna för att det inte är nåt!

Idag kom Elias med ytterligare en härlig Elias-kommentar. Vi promenerade till BVC och jag berättade för honom om de stora snödrivorna som fanns längs trottoarkanten igår när jag gick till gymmet. Då sa han: "Åh, det är ju fantastiskt må jag säga".
Hahaha!!!!!

Nåväl, här kommer en hel del februaribilder:
Lillebror låter aldrig sin stackars storebror vara ifred på toaletten.

Marcus i brorsans hatt

Elias ute i vintervädret


Alla hjärtans dag

Marcus somnade när det var matdags, precis som brorsan gjorde när han var liten

Han har börjat försöka sig på gåvagnen lite ibland

Sladdar är roliga

Marcus försöker klättra ner i sin leksakslåda

Baddags med båten och ankan

Elias laddar upp inför Skåneloppet



Full fart i spåret

Mååååål!!!!

Marcus passade på att åka lite pulka igen



Skidkungen belönar sig med en varmkorv

2 comments:

Unknown said...

Elias - Farfars sonson - skidprins en blivande skidkung och orienterare.
Marcus vill väl inte vara sämre.
Sabla SJ-slinter-vinter...

Anonymous said...

Hej där!
Tackotack för härlig läsning och underbara bilder. Det känns extra värdefullt när men man är lite långt borta. Idag har vi sol o blå
himmel men tyvärr så blåser det lite men i lä är det varmt.
Ta´ väl hand om Er.
Kramar från farmor