Tuesday, July 18, 2006

Nattko

I gårkväll, när jag gick och la mig, så började Elias att rumstrera om lite i sängen och plötsligt hörde jag ett bestämt "ko" från sängen. "Ko"? sa jag frågande. "Ja", kom det till svar. Sen la han sig tillrätta och somnande om. Han är verkligen inne i en period där "ko" (= sko) är viktigt för honom. Jag antar att han förstår att skor och utgång hör ihop, och han älskar verkligen att gå ut. Han säger "ko" flera gånger om dagen numera. Verkar vara favoritordet just nu.

Detta blev bara ett kort inlägg, ville bara dela med mig av Elias och min nattliga "ko"nversation. Hehe.

Sunday, July 16, 2006

Strålande utsikt

Het sommarvärme idag. Måste ha varit närmare trettio grader idag igen. Igår var det desto behagligare. Vissa stunder var det nästan så man frös en smula.Men jag måste säga att jag frös med behag.

Denna morgon fick jag tillgång till sovmorgon. Daddy Fool gick upp med fnutten när han vaknade vid sisådär sju-tiden. Tyvärr så var det en gnällig morgon för både fnutten och katten, så jag fick kanske sova i ca en timme extra, sen gick jag upp. Förmiddagen tillbringade jag med att putsa fönstren, vilket var extremt behövligt med tanke på att de inte blivit putsade sen vi flyttat in. Resultatet blev väl kanske inte perfekt, men det blev betydligt mycket bättre i allafall. Upptäckte i putsandet att ena köksfönstret har en spricka i ena hörnet. Jag ska ringa till fastighetsskötaren om detta imorgon. Vi ska ha målning utvändigt av fönstrena i augusti, de ska dessutom kitta fönstren då, så det vore nog bra att åtgärda den här sprickan innan dess.

Vi hade tvättstuga i eftermiddags och den tog Daddy Fool hand om, så då passade jag på att gå över en sväng till Elias mormor. Moster döck upp efter ett tag och då tog vi oss ner till gården. Där satt vi och njöt i solen medan Elias fnuttade omkring i gräset. Han tog en hel del vändor till bordet där vi satt, för att få lite uppmärksamhet, vilket han naturligtvis fick. Efter ett tag började han att bli trött så då la jag honom i vagnen och promenerade omkring lite på gården med honom, mormor tog över efter några varv, och vips så sov han. Han sov i ungefär en halvtimme. Det såg så skönt ut!

Nu har han precis somnat, så nu ska jag njuta lite av lite fri tid innan det är dags att sussa. Natti natti.

Wednesday, July 12, 2006

Beräknande liten fnutt

Det var väldigt länge sen jag skrev men jag har inte riktigt haft lust, eller ork. Den här värmen tar knäcken på mig. Fast sen när det blir kallare kommer jag säkert att längta tillbaka till den.
Dagarna har gått och mammaledigheten börjar gå mot sitt slut. Skrämmande och trist. Jag försöker att intala mig att det kommer att bli kul att börja jobba igen, men det funkar inte riktigt så då börjar jag att intala mig att det kommer att bli kul eftersom att jag kommer att få mer pengar att röra mig med igen. Det lindrar något.

Elias och jag spenderar våra dyrbara återstående dagar med att slöa hemma och gå till lekparken och gunga m.m Idag var vi på besök hos hans gammelfarfar och gammelfarmor. Det var trevligt, vi fikade och pratade. Elias sprang omkring och pillade på allt som gick att pilla på, klättrade upp och ner för soffan och busade omkring. Vi stannade väl i ca 2 och en halv timme, sen började han att bli trött och gnällig så vi begav oss hemåt. Han somnade i vagnen efter ungefär tio minuter men han sov nog bara i en halvtimme. Nu håller Daddy Fool på att natta honom. Det borde gå rätt smärtfritt, såvida han inte är övertrött. Elias alltså.

Vi har annars hunnit med en del sen jag skrev sist, vi har bl a varit på bröllop. Min bästa vän Å gifte sig den första juli. Det var ett jättefint bröllop och festen efteråt var riktigt lyckad. Den hölls på Ljunglöwska palatset. Daddy Fool var toastmaster, med bravur! Han fick jättemycket beröm för sin insats. Allt var väldigt trevligt och lyckat, förutom att bruden åkte på magsjuka på natten. Det var dessutom två av de andra gästerna som också hade insjuknat. Undras om det kan ha varit maten? Men ingen annan av oss drabbades. Skumt.

Förra helgen var vi på konsert. Depeche Mode spelade på Stadion. Det var en jättebra konsert. Lite halvdåligt drag i puliken kanske, men annars var det kanon! Elias sov över hos mormor och det gick kanonbra. Vi ska se om mormor kan ta över rodret nästa fredag också, för då har Daddy Fool lyckats fixa fribiljetter till Stockholms Jazz Festival. Sting spelar bland annat. Vore inte helt fel att höra honom live.

Nu ska jag ta och koppla av lite framför datorn och tv:n innan det är dags att sova. Idag när jag försökte att sitta framför datorn så jäklades Elias med mig varje gång. Så fort han såg att jag satte mig ner så klättrade han upp i soffan, vetandes att mamma inte vill att han sitter själv där, sen när mamma muttrandesw reste sig och satte sig bredvid honom i soffan så skrattade han och klättrade ner från soffan igen. Och så fortsatte det i all oändlighet..... Det är tydligen inte meningen att mamma ska få lite andrum. Outgrundliga äro denna lilla pojkes vägar.